Bremsetjek

Bremserne er bilens vigtigste sikkerhedsudstyr
En rensning af bremserne sikrer dig i trafikken og forlænger levetiden på dine bremseskiver

Fået tjekket bremser for nyligt?

Vidste du at ABS og ESP’en kun virker når bremserne er vedligeholdt og i orden? For at sikre dig og dine passagers optimale sikkerhed er det vigtigt at din bils bremser er i orden. Bremser der ikke er vedligeholdt kan skabe farlige situationer ved specielt nødbremsning, og giver faktisk også et større brændstofforbrug. Vejr og vind er hårdt ved bilens bremser og kaster bogstaveligt talt grus i maskineriet, samt giver øget risiko for rust, ødelagte dele, nedsat bremseevne og i værste fald – et totalt bremsesvigt. Det er derfor rigtig vigtigt at du holder øje med dine bremser, og får dem tjekket, renset og smurt regelmæssigt. 

Fejl opdages for sent!

Desværre opdages defekte bremser som regel for sent når uheldet er sket. Defekte bremser opdages derfor som regel kun til service. Det er med bremser som med alt andet, du kan forebygge meget ved at vedligeholde dem ordentligt og regelmæssig tjek. 

 

  BREMSETJEK

  GENNEMGANG OG RENS AF BREMSE PR. AKSEL

  395,-

  Afmontering af hjul

  Rens af bremser på hver aksel

  Smøring af bremsekaliber

  Montering af hjul

  Sådan virker dine bremser

  Alle skulle gerne vide hvordan bremserne virker, som man bliver testet i ved køreprøven, men rent teknisk sker der det at ved at trykke på bremsepedalen, pumpes bremsevæske gennem bremserørerne ud til bremsekaliberen, der så presser klodserne ud mod bremseskiverne. Da bremseskiver og klodser slides mod hinanden ved opbremsning, er det også disse der oftest skal udskiftes. 

  Bremserne vil typisk blive efterset visuelt, når bilen er til serviceeftersyn – dog bliver de oftest ikke adskilt og smurt hvis ikke der er grund til det. Derfor er det vigtigt at du bestiller dette særskilt når du bestiller dit eftersyn. 

    Kør fornuftig og forlæng bremsernes levetid

    Din bremsers holdbarhed afhænger meget af hvordan du kører, herunder;

    • om du bremser hårdt eller blødt
    • hvor mange kilometer du kører
    • om du kører bykørsel eller motorvej.

    Vigtigt at bemærke er at du selv kan gøre meget for holde din bremser i god stand. Motornedbremsning istedet for at bremse kan mindske slidtagen på din bils bremser, samt at køre rundt med mindre vægt (tøm evt. bagagerum for unødvendige ting). 

    Spot fejl ved dine bremser

    Hængende bremser – bilen ruller ikke frit, og bremserne bliver varme, slides unødigt samt stort ekstra benzinforbrug (bemærkes typisk lige før bilen holder stille, hvor den stopper brat)

    Bremsepedal synker – hvis bremsepedalen synker eller direkte går i bund, er det alvorlige tegn på lækage i bremsesystemet, som kræver øjeblikkelig reperation (f.eks. tæret bremserør)

    Bremserne ruster ved nedbremsning – bremseskiverne er blevet skæve, typisk grundet overophedning, som f.eks. kan skyldes fastgroede bremseklodser eller defekte kalibere.

    Bremserne laver en skurrende lyd – det kan betyde, at klodser eller skiverne er slidte, eller har rust.

    Kan du sætte flueben ved nogle af de ovenstående, bør du booke en bremserens og/eller udskiftning af bremseskiver og klodser med det samme.

    KONTAKT

    Autohuset Hillerød A/S
    Lodbrogsvej 5
    3400 Hillerød

    CVR. Nr.: 37133515

    Telefon: +45 48 25 32 66
    Mail: salg@autohh.dk

    _______________________________

    Åbningstider - Salg:

    Man-fre:        09.00 - 17.30
    Søn:                11.00 - 15.00 

    Åbningstider - værksted:

    Man-fre:        07.00 - 16.00
    Weekend:      Lukket

    Følg os på:

    Copyright @ Autohuset Hillerød A/S - 2019

    Del